Περιοχή

ΔΙΑΠΟΡΟΣ
Πευκόφυτες εκτάσεις, υπέροχες ακρογιαλιές και γραφικά νησάκια με εξωτικές παραλίες συνθέτουν την εικόνα της περιοχής, που αποτελούσε άλλοτε μετόχι αγιορείτικων μονών. Τα σμαραγδένια-τιρκουάζ νερά ανάμεσα στην ακτή και το Διάπορο δεν είναι βαθύτερα από 5 μέτρα και, σε συνδυασμό με την σχεδόν πάντα γαλήνια θάλασσα, την βλάστηση και τις ερημικές αμμουδιές του νησιού, φτάχνουν ένα τοπίο που σίγουρα έχετε ξαναδεί σε φωτογραφίες μόνο της Καραϊβικής. Ο κόλπος καταλήγει σε αβαθή νερά, που παραμένουν πάντα θερμά και είναι κατάλληλα για χειμερινούς κολυμβητές. Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού καλύπτεται από πευκοδάσος.

ΙΤΑΜΟΣ
Η Χαλκιδική, εκτός απο όμορφες παραλίες, έχει και όμορφα βουνά. Ο Ίταμος είναι ένα άγνωστο βουνό για τους περισσότερους, χαμηλό σχετικά (υψόμ. 817 μ.) αλλά πανέμορφο! Από πολλούς χαρακτηρίζεται ως χαμένος παράδεισος. Η περιοχή καλύπτεται απο κοινά πεύκα στα χαμηλά, ενώ πάνω απο τα 600-700 μ. περίπου, κυριαρχούν τα δάση με τα μαυρόπευκα και λίγα έλατα, όπου ζουν και αρκετά ελάφια.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Στην Βουρβουρού υπάρχουν μικρά νησάκια που περιτριγυρίζουν τον κόλπο της με μεγαλύτερο το Διάπορο. Τα νερά είναι αρκετά ρηχά. Θα κολυμπήσετε στις παραλίες αλλά και στα νησάκια με τις μικρές ακρογιαλιές. Στην ευρύτερη περιοχή της Βουρβουρούς και προς νοτιοανατολικά βρίσκεται ένα μικρό σύμπλεγμα τριών παραλιών.

  • Φάβα: Η κεντρική και μεγαλύτερη παραλία. Η ψιλή άμμος, τα γαλαζοπράσινα νερά και τα βότσαλα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία.
  • Καρύδι: Ανατολικά της Βουρβουρούς βρίσκονται δύο πανέμορφες παραλίες, χωρισμένες από μια βραχώδη μύτη.
  • Λαγονήσι: Πολύ όμορφη παραλία που ξεπερνά τα 300 μέτρα μήκους.
  • Τρανή Αμμούδα: Πρόκειται για μια πανέμορφη παραλία 1800 μέτρων με υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και ψιλή άμμο. Προσελκύει όλων των ηλικιών επισκέπτες και ικανοποιεί τα γούστα των μοναχικών ζευγαριών αλλά και των πολυμελών οικογενειών. Κάτοχος γαλάζιας σημαίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαθέτει οργάνωση σε όλα τα επίπεδα.